L'escola de Calders oferirà als alumnes una dieta lliure d'aliments transgènics a partir del curs 2008-2009

jueves, 27 de marzo de 2008
Calders (Bages).- Els menús que oferirà l'escola pública de Calders a partir del curs 2008-2009 no inclouran cap aliment modificat genèticament. Aquesta serà una de les concrecions de l'acord unànime pres pel consistori d'aquest municipi, que ha declarat el poble lliure de transgènics. A més, l'Ajuntament ha anunciat que farà un seguiment dels nous conreus que es plantin al municipi per evitar que s'hi facin plantacions de transgènics. Segons ha explicat l'alcalde del poble, Jaume Perarnau, aquesta declaració s'emmarca en els compromisos de l'equip de govern municipal d'apostar per una agricultura i una ramaderia basades en criteris ecològics. A més, ha afegit, permetre els transgènics seria anar en contra dels projectes de dinamització del sector agrícola i rural que impulsa el Consorci del Moianès, entre els quals hi ha la creació d'una marca ecològica de productes del territori.

3 comentaris:

  1. Janaina Minelli de Oliveira dijo...

    Hola chic@s, ¿estáis en contra de los trangénicos? Vuestro blog está muy bonito e interesante, pero con vuestra página no me aclaro. Los menus están en un marco y no sé qué tengo que hacer para que se vea todo... me podríeis hechar una mano, david me ha dicho que ya la tiene colgada. espero noticias, vale? Un saludo!

    2 de abril de 2008, 12:32  

  2. cristina dijo...

    És cert que un dels beneficis principals de la creació d’aliments per la via transgènica suposa un augment de la productivitat d’aquests però també s’ha de tenir en compte que els aliments transgènics suposen l’aparició de determinats riscos ambientals i comporten una falta de seguretat per a la salut. És a dir, el fet d’introduïr un nou compost dins d’una cèl.lula vegetal, pot alterar el metabolisme de les cèl.lules del vegetal hoste, canviant el contingut nutricional d’aquest aliment que s’ha alterat de manera artificial.

    27 de abril de 2008, 13:51  

  3. David Manx dijo...

    Hola Janaina, no acabo de entender el problema que tienes con la web...me puedes especificar?
    Respecto a los transgénicos...sí, yo personalmente me opongo bastante puesto que no se utilizan con fines humanitarios sinó meramente económicos. A parte modificar los alimentos al final también nos afectaria. Por ejemplo crean transgénicos inmunes a enfermedades que después pueden pasar a los humanos. bueno no me extiendo más sobre el tema`...porqué es muy extenso.
    Un saludo y gracias por participar en nuestro blog

    28 de abril de 2008, 8:12  

Publicar un comentario